đŸ’«Take a walk on the wild sideđŸ’«

-eventuelt gĂ„ ein tur i Evjudalen…☀

VÊrsÄgod,sitt ned.

Ein trenger ikkje alltid Ä reise sÄ langt. Det er utrolig mange fine plasser Ä utforske sÄ nÊr at ein aldri egentlig tenker over det.

Evjudammen.

NÄ har det seg slik at Gerd og eg bur ca 100 meter frÄ hverandre. Gerd er som kjent alltid hyppen Ä fÄ festa nye motiv til kameraet, sÄ vi farter rundt i heimkommunen og later som om vi er turister i egen bygd. Vi tar turistbrillene pÄ og ser oss omkring. Mine er gule og Gerds er turkise, selvfÞlgeleg. Turistbrillene, altsÄ..

I mai kom det dager med strĂ„lande fint vĂŠr her i BĂž, og vi fant ut at vi skulle «turistisere» oss nedover til sentrum. Med joggesko og fulladet mobil var Gerd klar som et hardkoka egg da eg kom slentrende forbi. Nedover gjekk det fort, og siden vi tross alt var turister denne dagen, gjekk turen fĂžrst ein tur pĂ„ Pizzafjoset (Ja, det heiter det..) for Ă„ innta ein supergod BBQ-pizza og et glass iskaldt Ăžl i sola. PĂ„ typisk turistvis. Juhuuu,dagen starta fint!😃😎

(For de som ikkje veit hva et fjos er, kan eg opplyse om at det er det samme som fjĂžs. –> Et fjĂžs (fra «norrĂžnt» fjĂłs, «fe-hus»)er en bygning som er oppfĂžrt for Ă„ gi natte- og vinterly for husdyr eller rom i en driftsbygning som er innredet for dyra. jf. Wikipedia )

Skal du til BĂž, vil eg absolutt oppfordre til Ă„ ta ein tur pĂ„ Fjoset for god mat og stemningsfylte lokaler.👍

Da vi var meir enn mette, stabba vi oss ned i Evjudalen. Heldigvis for oss, akkurat da, var det ikkje snakk om store strekninger som mÄtte krysses i BÞ sentrum. Vi var framme pÄ to minutter.

Svanhild og Svante BĂž.

Evjudalen er et et idyllisk parkomrÄde som ligger midt mellom Gullbring Kulturanlegg, Universitetet og BÞgata i BÞ sentrum.

Her finner du treningsapparater der du kan se eller bli sett, spille bordtennis eller bare grille og slappe av.

Lage middag ute?
Trening av fleire slag.

Det er leikeapparater for barn, det er bokkasser fleire steder i parken, der du gratis kan plukke opp ei bok om du vil, eller legge frÄ deg bÞker du vil dele videre.

Byttekasse. Lurt med gjenbruk.👍

Det er satt ut benker rundt omkring og midt i det heile renn den lokale Lortebekk, som er reinere enn den hÞres ut som. Bekken ender opp i ein dam der det plasker rundt svaner,ender og av og til ein og annen lokal helt pÄ veg heim frÄ det lokale vannhullet ein halvmÞrk kveld.

Lortebekk,ladies and gentlemen.
Svanhild og Svante igjen.

PÄ vÄren kan du sjÄ studenter ligge pÄ plenen i sola og bite negler og lese til eksamen, barnefamilier pÄ piknik, eldre som sitt og prater om hvor fint det har blitt og hvor villnissete det var der fÞr, folk pÄ veg heim frÄ fest og folk som er pÄ veg ut igjen pÄ fest.-Og to uidentifiserte objekt med joggesko og gule og turkise turistbriller pÄ.

Parken er altsÄ ein plass for alle. Gratis, fint og sentralt. Supert alternativ om det dukker opp ein uventa fin dag eller ungene trenger Ä fÄ fresa frÄ seg litt og mor syns det er heilt ok Ä sitte og sjÄ apatisk pÄ vatnet som renn forbi.

Ta med kaffe om du drekk det, om ikkje…la vĂŠre. Du kan faktisk gjĂžre AKKURAT DET DU VIL. GRATIS.😃God tur og velkommen til BĂž.đŸŒșđŸŒžđŸŒŒ

#visitboitelemark #visittelemark #midttelemark #piknik #kortreisttur #kosisola #utpÄtur #liveterbestute #boitelemark #visitbÞ

2 kommentarer om “đŸ’«Take a walk on the wild sideđŸ’«

  1. đŸ‘đŸ‘đŸ»đŸ˜€flinke damer. Og i Evjudalen har det tydeligvis skjedd masse siden sist jeg var der â˜șSĂ„ fint 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar