🏠Mikrohyttetur🏠

Gerd liker det smått. Ho bur i ein leilighet på 40 m2 og drømmer seg bort i tv-program som «Tiny Homes». Så….når ho da velger hyttetur, blir det denne gongen til Mikrohyttene i Sannidal.

På veg til Mikrohyttene
Welcome to the ranch

Etter ein kjøretur gjennom skogen ankommer me Moen Ranch i 12-tida og blir møtt av ein hoppende glad Border Collie ved navn Harley. På ranchen er det nå tre hytter til utleige; Hobbit-hytta Torv som er for familier og er tilrettelagt for barn, Stempunk-hytta Dristig og Kronen (på verket).

«Torv» var opptatt da me var var der. Bildet er derfor lånt fra heimesida.
«Dristig» Ein fargerik sigøyner-utedo hører med til denne hytta
Utsikt frå Dristig-hytta
😄Nei,dette er ikkje ein av utleigehyttene men derimot uthuset på gården frå 1700-tallet
I felleshuset Smia kan du lage mat. Her er også litt kioskvarer som is og sjokolade om du blir fysen utpå kvelden.
Smia har også utvendig bålpanne-plass. Benker og bord er laga på gården, og dei blir også laga for salg.

Me skal overnatte på Kronen, som ligg litt for seg sjøl og heilt utpå kanten, høgt over et stille Tokevatn.

Her kan ein klare å slappe av!
Frå 2. etg i Kronen. Heilt greit å sove her..😄👏👏👏

Idet me kjem bort ser me noen som er ute og padler i kano, og eier Per Inge opplyser at det er fint å padle i de naturlige kanalene rundt øya me har foran oss. Han har kano til utleie.

Foto:Ingelin S.T.
Innbryterkongen

Per Inge underholder oss med historier om Harley og innbryter-ekornet som stjeler fuglefrø. -og blondinevitser. Eg er den eineste ikkje-blondina i følget.. Like i nærheten vil den kommende Farmen-innspillingen bli avholdt, og med det landskapet tenker me at det må være den perfekte plassen for slikt. Etter omvisning føler me oss absolutt som heime idet me får ansvar for gården og bikkja siden eier skal være vekk til seine kvelden.

Hytta til venstre, utedo til høgre og bålplass i midten

Me får hjelp av Harley til å få pikkpakket vårt inn i hytta og bli kjent med området rundt. Me MÅ jo også ein tur til Kragerø for den rette sommerferie-stemningen. Det er et must hver sommer!

Kragerø,altså…😍
Noen bankbygg er finere enn andre…🙌
Kvite hus og smale smug

Det blir strake turen innom iskremsjappa i sentrum før me rusler ut til Gundersholmen Kystfort for å sjå på kanonene, stranda, og ungdom som hopper fra klippa.

Is må ein ha!😋
Gundersholmen Kystfort
Bystranda
Et supert område for store og små

Det er nydeleg å bare sitte og drømme seg bort der i skjærgården. Sjå på båter som tøffer forbi, livet som går rolig og rosebusker som klatrer på små kvite hus med raude tak. Idyll.

Du kjenner den deilige duften av gamle roser når du går forbi her.💕
SUKK!!!!🥰

Tilbake på Moen Ranch bader vi i Toke i varm kveldssol. Det er stille og idyllisk med fuglekvitter overalt. For folk som bur i storbyen må dette virke øredøvende stille.

Bratt sti ned til badeplassen
☀️Toke i kveldssol☀️

Gerd begynner etterhvert å bli urolig, og av erfaring veit eg at det betyr at det snart må inntak av mat til for å roe ho ned. Ho blir småsur og kort i svara av å være sulten, så for å beholde freden går me opp att til hytta for å fyre opp bålpanna.

Sjefsplass for å betrakte solnedgangen

Me har bestilt pølsepakke før ankomst, så det ligger ei pakke supergode kjøttpølser fra Brubakken og venter på oss i kjøleskapet. I tillegg til dette har me bestilt kaffepakke med økologiske heile kaffebønner og mandelcookies til dupping, så her blir det både middag og dessert. Det finnes fleire pakker man kan bestille i tillegg til opphold. Du kan dermed få et skreddersydd opphold og velge sjøl hvor mykje du vil ta med heimefrå. For meir info,sjå www.mikrohyttene.no

Bålet er godt i gang og blaffer ivrig opp hver gong det renner fett fra pølse på spidd. Akkurat slik det skal være.

Supergode pølser proppfulle med smak👌

Etter ein lang dag med masse inntrykk er det godt å krabbe inn i hytta for litt søvn. Eg vil anbefale å holde seg våken litt for å ligge å sjå gjennom takvindua opp på himmelen, frå senga.

✨Snart midnatt. God natt✨

Fint om sommeren, men det må være et fantastisk syn på vinteren når det faktisk blir mørkt om natta. Her er vedovn og utleie heile året. Eier forteller at Mikrohyttene har kommet i toppsjiktet i ei kåring om beste plasser i Norge å ha seg…veldig romantisk der, altså. Et opphold her må være den ultimate bryllupsgave.

Sola takker for seg
God morgon!😃☀️
Skulle ønske du kunne kjenne lukta av den nybrygga kaffen på dette bildet!☕️

Opp tidlig neste morgen for å drikke nykverna kaffe og sjå sola gli opp gjennom trea . Eg er ikkje spesielt pratsom på morgonen, er faktisk fullstendig uinteressert i slikt tull😴🙈😄 -så me sitt stille, koser oss med kaffe og hører og ser på fuglelivet rundt oss.

Foto: Ingelin S.T.

Det er fuglekasser og fuglebrett i alle retninger, og me legger ut litt ferske fuglefrø til gjøk og sisik, trost og stær.

To fjonge hakkespett er glade for frokost, det samme er ekornet som denne gongen slepper strevet med å bryte seg inn i bua for å hente frø på egen hånd. Det hersker ein rolig zen-stemning over Kronen kl 8. Per Inge og Harley kjem forbi på sin morgontur. Harley kvikk og rask, Per Inge kanskje litt meir dempa etter festen i går..?😄

Etter hvert dukker ungdommen i hytta også opp, og me tar ein frokost i det fri før me pakker saker, rydder og etterfyller vanntanker. Her får du nemlig oppleve ekte hytteliv. Bære vatn og kappe ved. Utedo er det også, og der er det så reint og fint at det er teppe på golvet. Så av med skoa.

Hvis du ikkje har lyst å av med skoa…

Flotte og originale hytter i nydeleg natur. Ein plass for ro og ettertanke. Eller andre ting…Det er heilt opp til deg…Takk for oppholdet, Harley og Isaksen.

PÅ HEIMVEG

På veg heim att stopper me i Drangedal sentrum for bading på stranda. Været er som sommervær skal være, varmt og deilig. Medbrakt banansandwich blir fortært og fleire bilder blir tatt.

Buene

Tokedølen II ligg og lekrer seg ved kaia og heile området ved Toke brygge, også kalla tusenårsstedet, er som et postkort av sommerminner frå barndommen. Det var ALLTID fine sommerdager da eg var lita, syns eg huske…

Slik var alltid sommeren da eg var lita…

Her ligg dei gamle handelsbuene. I Lindtveits gamle landhandel er det i sommar salg av kioskvarer og nystekte vafler hver dag frå kl 12-18.

Landhandelen

I tillegg er det leikeplass med husker og tarzanløype om du treng å få ut litt ekstra energi.

Her kan ein slenge seg

Enda ein super tur er unnagjort, og vi er ferdige med mini-turneen for denne gong. -men eg har på følelsen at det ikkje er lenge til neste Telemarks-eventyr. Om du vil kan du få rykende ferske reisebrev rett i innboksen din ved å registrerer deg med din e-post på rundtomkring.blog

#visittelemark #mikrohytteneisannidal #visitkragerø #hyttetur #bryllupsgave

Takk for følget for denne gong😊
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s