🌤⚡️Portør-perla⚡️🌤

Nå skal me ut på ny tur. Me reiser til Portør denna gongen og skal bu på det gamle pensjonatet der. Da eg forteller detta til moder’n, ler ho og sier at der har du budd før! Sommer’n 1970. 😄😄😄 -Eg blei født rett før jul samme året… Viser seg at eg var med på bryllupsreisa til mor og far.🤰🏻Har naturleg nok hverken minner eller bilder frå den gong, så det blir moro å sjå åssen det faktisk ser ut der.

Velkommen til Portør Pensjonat😃

Etter ei veke med knallvarmt vær og sol, sol, sol, kjem me ned dit søndag ettermiddag til regn. Det bøtter ned!

Heisann…godt det fins tak!

Pensjonatet er fullt av folk som har vore på søndagsmarkedet og opplevd konserten i hagen. Hver søndag er det nemleg marked på jordet ved sida av pensjonatet der det blir solgt alt frå saueskinn til økologisk honning. Dette er et samarbeid mellom fleire aktører og er kjempepoulært. Samtidig som markedet pågår er det konsert i hagen og matservering, så ein kan gå litt att og fram alt ettersom hva ein har lyst å gjere først. Me var sultne og har hørt skryt av fiskesuppa. Det var berettiga! Mm mm mm, så god!!

Denna…..var god, den!
Kaffe og jordbærkake med ferskvispa krem.😋😋😋

Me får rom i annekset, og installerer oss der, dvs slepper ned hver vår bag.. Gerd må ut og ta bilder.

Annekset
Back to the fifties😍
Rommet vårt.
Rett før neste regnskyll

Me kravler oss ut over knausen mot havet mens det er et ørlite opphold i regnet. Det varer ikkje lenge, så me kravler oss raskt tilbake under tak. Utruleg å våt ein kan bli på to minutter!

Praktisk turantrekk…😂😂😂

Gerd kjem rett frå hyttetur med 5 tanteunger, og sovner idet ho går inn døra til rommet vårt. Eg sover ikkje. Eg sitter oppe og ser på showet. Et fantastisk lyn-og torevær ute i havet. Det blinker i ett, som et fyrverkeri som har tatt heilt av.💥💥💥 Eeeelsker det!!! 🥰⚡️Wooohoooo!!!⚡️Det tordner så det klirrer i glasa.

Natta blir lys av lyn⚡️

Gerd sover…er et øyeblikk redd ho har falt i koma. Prøver å vekke ho for at ho skal få oppleve det gnistrende showet, men ho er far beyond kontakt. Slitsomt å være tante.

Utpå natta stilner det, og eg får meg til slutt litt søvn. Gerd er kvirrevitt-vaken morgonen etter. Eg kvitrer ikkje. Eg murrer lettere aggressivt, men kjem meg nå opp etterhvert. Det er sol. Gerd har alt vore ute og tatt fleire bilder, og er klar for frokost i solveggen på verandaen. Når Gerd et, et eg også. Slik er det. Hjernen min våkner etter ein kopp kaffe eller to, og me koser oss med deilig sprø-ferskt brød og egg,- og vaffel til dessert. Klart ein må ha dessert til frokosten når ein er på tur! Særleg her!

Life is good😃

Må få frokosten til å synke på plass, så me tar ein rusletur for å sjå oss litt omkring.

Oppe på toppen ved vakthuset, har ein strålende utsikt over Portør og skjærgården rundt.

Det fyrste vakthuset er trulig satt opp i forbindelse med Napoleonskrigen. Me kan lese at vakthusa langs Norskekysten har hatt stor betydning bl.a for sjøfarernes sikkerhet og for innkreving av toll. Portør hadde losstasjon og tolloppsynsstasjon fram til 1960-tallet. Nå står det der på toppen som et minne om tider som har vore. Deilig plass å sitte og drømme seg bort.

På veg tilbake går me forbi Himmel og Hav, der Camp Culinaris blir spella inn. Der er det travelt. -og avstengt for andre enn crewet.

Himmel og Hav
Her er det lett å puste…

Tilbake på pensjonatet prater me litt med ein av dagens to drivere, Annika. Ho fortel om alt som skjer der, og at sjølve huset blei bygd i 1904. Det er seinere påbygd fleire gonger.

🦋Sitt ned og slapp av🦋
Frokostveranda
Kaffe,te? Te,kaffe?
Stairway to….the window.
Rom inne på pensjonatet. Bildet er lånt frå heimesida da romma var utleigd da me var der.
Bilde lånt frå heimesida.

Plassen oser av gammel sjarm, og ligg fantastisk til rett ved havet. I tillegg til faste søndagsaktiviteter, er det konserter også på utvalgte fredager og lørdager. Å sitte og høre på Ole Paus, Tom Mathisen eller Jørn Hoel i selskap med et glass kald drikke i varme sommerkvelder, alt dette i ein deilig hage ved kysten er ikkje det værste ein kan finne på….Hagen blir også brukt til å arrangere yoga for den som heller vil det. På veggane inne i huset heng det maleri frå området, som er til salgs. Pensjonatet er et aktivt samlingspunkt for Portør, og det merkast. Det er stadig folk innom. Her kan du sette deg og ete full middag, ta ein is eller bare ein kopp kaffe og prate litt om du vil.

Denna vesle bua kan du bu i. -om du bestiller i veldig god tid! Poppis plass å våkne opp.

På pensjonatet kan ein leige lokaler for store og små arrangementer heile sommaren og i år vil det også være åpent for julebord frå midten av november til midten av desember, så om du vil arrangere julebord litt utenom det vanlege, med nydeleg mat og lyse lokaler med historie og personlighet, ville eg sjekka ut denne plassen! For meir info, sjå http://portorpensjonat.no.

På en hvitmalt benk i hagen…
Plassen for et ekte hageparty.

Portør er idyllisk, rolig og vakkert, men me skal videre.

«Stopp!!! Bilde!!!» Gerd bruker strenge-stemma si. Eg bråstopper.
Travle Wesselgården. Bestill bord på forhånd…

Brum, brum til Wesselgården ved Kragerø for å ta ein kikk på utstillinga «Forandring» med maleri av Beate Kongsgaard Flaaten. Og ete lunsj. Trur me…Det er feil, det er smekk fullt med reserverte bord, men bilda får me sjå.👍

Magen til Gerd rumler mens me går rundt og ser. Inn i lukteapparatet smyg det seg gode lukter av nystekt pizza, noko av det beste Gerd veit. Ho har det litt vondt og eg føler med ho. Så nær men dog så fjern… Eg ber ho konse om kunsten rundt oss i sta’n.

Vakre bilder med fine farger og former. Morsomme og anderledes. Er ikkje lange tida me får der inne, me er litt i vegen midt i travelheten, men det er moro å sjå. De er flink, fru Flaaten! Hurra!🤩🥳🥳🥳

Magen til Gerd rumler høgare, så me svipper inn til Kragerø for mat.

Når man kjører stil…👌
Me er så glade i detta gamle bankbygget!😂😂😂

Havner i ein annen hage og et pizza ved bryggekanten.

Pizza og kaldt drekke på Haven Restaurant i Kragerø
Kragerø vettu…😍

Før me kjører heimover att, må me innom gruva på toppen av byfjellet. Den er våt, sleip og kjølig, og raskt unnagjort siden det er kun ein liten stubb inn i fjellet. Men me måtte jo inn og sjå…

Nok ein fin tur. Takk for følget atter ein gong.

Mmmm…Kan du kjenne smaken på tunga?…fremdeles god sommar, folkens☀️
Reklame

2 kommentarer om “🌤⚡️Portør-perla⚡️🌤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s